Urządzenia i Akcesoria
Chrupiące paluszki z kurczaka (goujons)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
16 sztuk
Składniki
-
30 g mąki kokosowej
-
30 g kaszki kukurydzianej, grubej
-
¾ - 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej
-
½ łyżeczki czosnku, mielonego
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2 cm kawałki
-
100 g jabłka obranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
olej ilość do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
8.2 g
Kalorie
217 kJ /
52 kcal
Tłuszcz
1.4 g
Węglowodany
2.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DLA ALERGIKÓW
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gofry w stylu tostów francuskich z owocami jagodowymi
30 Min
Makaron z pesto z groszku
30 Min
Grillowane kebaby z kurczaka z sosem tahini i podpłomykami
1 Std.
Kofty z indyka z sosem tahini
30 Min
Sajgonki z kurczakiem Buffalo
1 Std.
Ciasteczka Pink Kiss
1 Std. 20 Min
Zapiekanka z ziemniakami i makaronem
1 Std. 30 Min
Bułki bezglutenowe na zakwasie owsiano-ryżowym
18 Std. 40 Min
Kąski marchewkowo-ziemniaczane (TM6, TM7)
30 Min
Czarno-białe ciasteczka
2 Std.
Sycylijskie arancini
2 Std. 50 Min
Burger drwalski
1 Std. 10 Min